Is het boek altijd beter dan de film?

Of kan een filmadaptatie een extra betekenislaag toevoegen die het boek eens zo interessant maakt? Ontdek het zelf in onze reeks literaire verfilmingen van Duitse romans, maandelijks van 28 januari tot 29 april in De Cinema!

reeks literaire verfilmingen

Wat het publiek van ons feest vond?

fenomenaal, werkelijk genoten (en nagenoten), echt knap en begeesterend, was topavond!, inleiding, muziek en film uitstekend, heerlijke desserts, speeches uit het hart, enthousiasmerend, ein wundervoller Abend, wir fanden es wirklich sehr schön... en dat vonden wij ook 😊

10 jaar dasKULTURforum Antwerpen

Kunstendag voor Kinderen 2022

Wat een leuke workshop rond klassieke muziek en Ludwig von Beethoven! We hebben geleerd wat motieven zijn en wat Beethoven ermee deed, hoe gevoelens klinken in klassieke muziek en welke de grootmeester graag gebruikte, én een remix gemaakt van zijn bekende Vijfde Symfonie met behulp van... jongleerballen! Dankjewel, Stefan Wellens en fijne deelnemers!

fotogalerij

Bestel onze bundel "Elk meer een zee, jeder See ein Meer"!

Een must voor wie van goede poëzie en de dialoog tussen talen en culturen houdt! Klik op "publicaties" om hem te bestellen!

publicaties
© Stephan Moses

workshops voor thuis

Check onze workshops voor kinderen! Inspiratie vonden we in het werk van vrouwelijke Duitse kunstenaars.

workshops

Ontdek Duitse sporen in Antwerpen!

"Nen tits"? Dat is Antwerps dialect voor de populaire platte strohoed met zwart lint, die in warenhuis Leonhard Tietz op de Meir werd verkocht.

wandelingen
© Ine Van linthout

"Heb niet vaak zulke goede literaire avonden meegemaakt!" (reactie uit het publiek)

Een keur aan dichters (niet de minste!), een enthousiast publiek, een sfeervolle zaal, en na de voorstelling gezellig napraten met Belgisch bier en Duitse wijn. Een dialoog tussen talen en culturen van de eerste tot de laatste minuut!

fotogalerij

Op zoek naar goede Duitse lectuur?

Check onze nieuwe rubriek met leestips!

leestips

agenda

wandelingen