© Stephan Moses

workshops voor thuis

Check onze workshops voor kinderen! Inspiratie vonden we in het werk van vrouwelijke Duitse kunstenaars.

workshops

Bestel onze bundel "Elk meer een zee, jeder See ein Meer"!

Een must voor wie van goede poëzie en de dialoog tussen talen en culturen houdt! Klik op "publicaties" om hem te bestellen!

publicaties

10 jaar dasKULTURforum Antwerpen

Het was een geweldig feest, met dank aan Lotte Reiniger, Tronthaim, Christoph Wenzel, Charlotte Van den Broeck, De Cinema, De Studio, Felix Food Klub, de sprekers en het publiek!

10 jaar dasKULTURforum Antwerpen

Kunstendag voor Kinderen 2022

Wat een leuke workshop rond klassieke muziek en Ludwig von Beethoven! We hebben geleerd wat motieven zijn en wat Beethoven ermee deed, hoe gevoelens klinken in klassieke muziek en welke de grootmeester graag gebruikte, én een remix gemaakt van zijn bekende Vijfde Symfonie met behulp van... jongleerballen! Dankjewel, Stefan Wellens en fijne deelnemers!

fotogalerij

Ontdek Duitse sporen in Antwerpen!

"Nen tits"? Dat is Antwerps dialect voor de populaire platte strohoed met zwart lint, die in warenhuis Leonhard Tietz op de Meir werd verkocht.

wandelingen
© Ine Van linthout

"Heb niet vaak zulke goede literaire avonden meegemaakt!" (reactie uit het publiek)

Een keur aan dichters (niet de minste!), een enthousiast publiek, een sfeervolle zaal, en na de voorstelling gezellig napraten met Belgisch bier en Duitse wijn. Een dialoog tussen talen en culturen van de eerste tot de laatste minuut!

fotogalerij

Op zoek naar goede Duitse lectuur?

Check onze nieuwe rubriek met leestips!

leestips

agenda

wandelingen