Over ons

Wie we zijn

dasKULTURforum Antwerpen werd in oktober 2012 opgericht op impuls van de Duitse ambassade en het Goethe-Institut Brussel. Sinds 2014 mag het zich officieel ‘partner van het Goethe-Institut’ noemen; sinds 2016 is het een zelfstandige vzw, die ook de steun van de Stad Antwerpen geniet. Zijn programma is heel gevarieerd met als rode draad de link naar Duitsland. De activiteiten reiken van een leesgroep Duitse literatuur, lezingen en interviews, over kinderworkshops, tentoonstellingen en wandelingen ‘op Duitse sporen’ tot projecten rond mode en streetart, interactieve installaties in de publieke ruimte, DJ-events en filmconcerten.

Onze missie

Als interculturele organisatie heeft het forum tot doel om Duitse cultuur in Antwerpen te organiseren en te promoten, de veelzijdige banden tussen Antwerpen en Duitsland zichtbaar te maken en de dialoog te stimuleren tussen talen, culturen, kunstenaars en partners over de grenzen heen.

Team

Prof. Dr. Ine Van linthout
mede-oprichter, directeur en projectcoördinator

ine.vanlinthout@daskulturforum.be

Dr. Jürgen Barwich
mede-oprichter en bestuurslid

Prof. Dr. Annick Schramme
mede-oprichter en bestuurslid

Joachim Crombez
bestuurslid

Florence Lamand
bestuurslid

Henrike Radermacher
bestuurslid

Sabrina Lind
vrijwilliger

Nele Huybrechts
vrijwilliger

Sandra Karólyi
vrijwilliger

Contact

Inspiratie voor een nieuwe activiteit?
Zin in een gezamenlijk project?
Word je graag vrijwilliger?

Mail ons op info[at]daskulturforum.be!

Dank!

De werking van dasKULTURforum wordt mogelijk gemaakt door de gewaardeerde steun van de Stad Antwerpen en het Goethe-Institut.