lezen | publicaties

Elk meer een zee, jeder See ein Meer

In de tweetalige dichtbundel Elk meer een zee, jeder See ein Meer werpen zes Vlaamse en zes Duitse dichters een blik over de Belgisch-Duitse landsgrens. Ze reflecteren over de respectievelijke buren en verrassen de lezer met originele gedichten, geschreven vanuit eigenzinnige perspectieven en persoonlijke ervaringen. De reis gaat van de Belgische kust via de Westhoek en de Ronde van Vlaanderen naar Keulen, Berlijn en Leipzig. Allemaal in het gezelschap van Bach, Humboldt, van Ostaijen en Jean-Marie Pfaff, maar ook van Louis Seynaeve, Ondineke en Mutter Courage. Kortom: levendig poëtisch grensverkeer!

De literaire cartografen van dienst zijn Christoph Wenzel, Maud Vanhauwaert, Charlotte Van den Broeck, Max Temmerman, Ulrike Almut Sandig, Carmien Michels, Tristan Marquardt, Ruth Lasters, Stan Lafleur, Adrian Kasnitz, Nora Gomringer en Andy Fierens. De bundel werd samengesteld door Ine Van linthout en Stefan Wieczorek, de gedichten werden vertaald door deze laatste en Erik De Smedt. Voor het boekdesign zorgde Lyanne Tonk en in Koen Brouckes prachtige schilderij Seascape (2019) vonden we het perfect bij de titel passende omslagbeeld. Die titel is overigens een zin uit een van de gedichten, aan u om te ontdekken welk!

Omdat de dichters in hun gedichten ook hun eigen geschiedenis, hun biografische en artistieke band met de buren in kaart brengen, vroegen we hen om iets over die band te vertellen. Hun toelichtingen vervolledigen de korte biografieën. Als smaakmaker lees u hier de volledige inspiratietekst van Stan Lafleur, in in ingekorte versie in de bundel staat.

Wil u de dichtbundel graag bestellen? Dat kan via onderstaand bestelformulier!
De bundel kost 17,90 Euro. Verzending binnen België is gratis, bij buitenlandse zendingen wordt afhankelijk van de bestemming een verzendingskost aangerekend. We informeren u hierover op basis van de concrete bestelling.

Aenean eu leo quam. Pellentesque ornare sem lacinia quam venenatis vestibulum. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

xxx

Aenean lacinia bibendum nulla sed consectetur. Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Donec sed odio dui. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus.

Porta Fermentum

    Bestelformulier “Elk meer een zee, jeder See ein Meer”