doen | agenda

Sjaella met Meridians: Sint-Pieter-en-Paulkerk | 19:00 — 20:00

The Karma Project met Hear the Voice!:  Stadsschouwburg Mechelen | 20:30 — 21:30

Meer info over het festival: Lunalia

| | | |

30|04|23

vrijkaarten LUNALIA!

Lunalia, het Festival van Vlaanderen Mechelen, kleurt dit jaar Duits! Het zangkwartet niniwe uit Berlijn zingt tijdens Lunalia Lift Off en opent samen met I Solisti het festival met eigen(zinnige) arrangementen, waarvan er een – Song Smile van Charlie Chaplin – speciaal voor deze gelegenheid werd gemaakt (22/4). De zes zangeressen van het Duitse a-capellaensemble Sjaella brengen niet alleen Origins (28/4), dat op Musica Divina in 2021 een daverende staande ovatie kreeg, maar ook de Belgische première van hun nieuwe project Meridians (30/4). Ten slotte brengen de Duitse ensembles Estampie en Qntal onder de naam The Karma Project de wereldpremière van Hear the Voice!, een multi-ervaring buiten categorie met muziek, dans en theater (30/4).

dasKULTURforum Antwerpen deelt vrijkaarten uit voor de voorstellingen Meridians én Hear the Voice! op 30 april in Mechelen, met veel dank aan de festivalorganisatie! Iets voor jou? Stuur dan een mailtje naar info@daskulturforum.be met als onderwerp “Lunalia website” en vermelding van je naam, telefoonnummer, het aantal personen (max. 2). Snel zijn is de boodschap!

Sjaella – Meridians
De engelenstemmen van het Duitse a-capellaensemble Sjaella veroveren al een tijdje de harten van luisteraars over de hele wereld. In hun concerten mengen ze muziek uit de renaissance en barok met volksmuziek en nieuwe composities. In Meridians gaan ze met hun stemmen en lichaam op zoek naar wat mensen verbindt met de liederen van hun thuisland. Via nieuwe arrangementen van volksliederen uit de hele wereld nemen ze de luisteraar mee op reis langs de mysteries van verschillende culturen. Hier alvast een voorsmaakje!

The Karma Project – Hear the voice!
Mezzosopraan Sigrid Hausen en The Karma Project zingen, dansen en musiceren in hedendaagse én traditioneel Indische stijl, wat een fascinerend danstheaterstuk rond de Indische mythologie oplevert. Het project is het geesteskind van haar jarenlange partner Michael Popp. Hausen en Popp combineren hun ensembles Estampie en Qntal en ook de Indische dansstijl kathak met moderne dans. Hier kom je in de stemming!