doen | agenda

locatie De Cinema

tijdstip en duur za. 29/01/2022 om 14:15 (274′ – eerste deel) en zo. 30/01/2022 om 14:15 (293′ – tweede deel)

tickets zaterdag en zondag

taal Duits met Engelse ondertitels

partners De Cinema, Goethe-Institut Brüssel

 

 

 

|

29|01|22 tot 30|01|22

Shoah (1985) – Claude Lanzmann

Een film tegen het vergeten: In 1973 begon Claude Lanzmann met de opnames van Shoah, een ruim negen uur durende documentairefilm die door velen wordt beschouwd als de belangrijkste Holocaust-film die ooit is gemaakt. Meer dan elf jaar werkte de Franse filosoof en journalist aan de documentaire. Hij filmde 200 uur aan materiaal in veertien verschillende landen en werkte vijf jaar lang aan de montage. De film bestaat voornamelijk uit interviews met slachtoffers, daders en ooggetuigen, vaak heimelijk gefilmd met een verborgen camera. Ze plaatsen de kijker in het midden van deze gruwelijke geschiedenis. Shoah werd in december 2015 door het British Film Institute uitgeroepen tot een van de vijftig belangrijkste documentaires aller tijden.

Naar aanleiding van de Internationale Herdenkingsdag van de Holocaust wordt de film integraal vertoond, op initiatief van het Goethe-Institut Brüssel en in samenwerking met De Cinema en dasKULTURforum Antwerpen.

Meer info over de film en zijn maker:

Flashback: Shoah – George Vermij in Cine NL

Claude Lanzmann dead: French director’s 9-hour Holocaust documentary ‘Shoah’ still stands as greatest of all time – Joe Sommerlad in Independent