doen | agenda

Foto Lothar Wolleh / © Lothar Wolleh Archiv

locatie Zaal XL, Sint-Laureiskaai 8, 2000 Antwerpen (recht tegenover het MAS)

tijdstip 19:30 (drankje) / 20:00 – ca. 21:30 (aansluitend bezoek aan Coppejans Gallery voor expo en performance)

inkom gratis

taal Nederlands

aanmelding via mail aan info@daskulturforum.be of info@​coppejansgallery.be

partners Coppejans Gallery

Deze activiteit maakt deel uit van het programma 100 jaar Beuys.

Programma onder voorbehoud van veranderingen naar aanleiding van de coronacrisis.

| | | |

26|06|21

Beuys & Antwerpen, Beuys vandaag, Beuys & Wolleh

Naar aanleiding van de 100ste verjaardag van Joseph Beuys krijgt de Duitse kunstenaar wereldwijd aandacht. Ook in Antwerpen staken tien partnerorganisaties een uitgebreid herdenkingsprogramma in elkaar. Drie aspecten komen daarin telkens weer naar voren: de actualiteitswaarde van Beuys’ opvattingen en kunst, Beuys’ relatie met Antwerpen en de figuur Lothar Wolleh. 

Tijdens dit event zetten we deze drie thema’s centraal. Na een welkomstwoord door Ine Van linthout (dasKULTURforum Antwerpen) en Duits ambassadeur Martin Kotthaus gaan twee jonge kunstenaars, Laurence Petrone en Nico Docx, in gesprek met galeriehouder Stijn Coppejans over het belang van Beuys in hun eigen artistieke praktijk. Het startpunt van dit gesprek is een interview met Anny De Decker, kunstcritica en voormalig galeriehouder van de Wide White Space in Antwerpen, over haar samenwerkingen met Beuys in Antwerpen.

Nadien neemt kunsthistoricus en auteur Antoon Melissen ons mee in het verhaal van de Duitse fotograaf Lothar Wolleh en zijn bijzondere relatie met Joseph Beuys. Aansluitend bezoeken we de expo Wer nicht denken will, fliegt raus! over Beuys en Wolleh in Coppejans Gallery en zijn we getuige van een interactieve performance door geluidenkunstenaar Thomas Betsens.

U bent welkom vanaf 19.30u voor een drankje.