doen | agenda

locatie De Studio

tijdstip do 12-21u, vrij-zo 12-18u

partners Antwerp Art Weekend, De Studio, kunstenaarsduo Deborah Bowmann, dasKULTURforum Antwerpen

meer info over de expo The Spectacle of our Lives

Deze activiteit maakt deel uit van het Antwerp Art Weekend.

|

13|05|21 tot 16|05|21

Felix Kindermann – Very Emotional Piece

In het geluidswerk Very Emotional Piece, dat Felix Kindermann speciaal voor de tentoonstelling The Spectacle of our Lives creëerde, keert de kunstenaar terug naar zijn methode van het spatio-temporele scheiden van performers die dezelfde instructies krijgen maar elkaar niet tegenkomen. In dit geval vertolken de getrainde stemmen van twee acteurs alle menselijke emoties en gaan ze de performatieve concurrentie met elkaar aan. Hun geluid daarentegen bouwt een steeds meer complementaire spanning op tussen synchroniciteit en asynchroniciteit. Door het simultaan afspelen van de in de tijd verschoven opnames worden tegenstelling en gemeenschappelijkheid tot een onverbrekelijke eenheid verenigd. De acteurs zijn Tess Bryant en Davis Freeman.

Vooral geïnteresseerd in de moeilijkheden en mogelijkheden van communicatie onderzoekt Kindermann de transformatie en het plastische potentieel van de menselijke stem. Door een koor te deconstrueren en opnieuw samen te stellen in ruimte en tijd, creëert hij complexe, zelfreflecterende lichamen uit gefragmenteerde, disfunctionele delen, waarbij hij de mogelijkheden en de grenzen van zelfbeheerste sociale lichamen bevraagt.

Felix Kindermann (*1978, Keulen) studeerde in Bonn, Hamburg en Brussel. Hij nam deel aan talrijke institutionele solo- en groepstentoonstellingen, onder meer in de Staatliche Kunsthalle Baden-Baden, 45cbm (2015); Museum Dhondt-Dhaenens, Deurle, België; S.M.A.K. (Stedelijk Museum voor Actuele Kunst), Gent, België; Fondation CAB, Brussel, België (2019); en KIT – Kunst im Tunnel, Düsseldorf, Duitsland (2020). Verdere solotentoonstellingen en performances zijn gepland in het nieuwe museum voor hedendaagse kunst KANAL-Centre Pompidou, Brussel, België; Lewis Center for the Arts, Princeton, VS; Kunsthal Gent, België (2021); en Simultanhalle, Keulen, Duitsland (2021)