doen | agenda

locatie boekencafé Boekowski, Bolivarplaats 4, Antwerpen

tijdstip 27/09/2022 van 20:00 tot ca. 22:00

prijs 5 Euro

taal Nederlands

aanmelding via mail aan info@daskulturforum.be (met vermelding van naam, telefoonnummer en de titel van het boek).

verdere info De deelnemers lezen op voorhand het boek dat we tijdens de bijeenkomst zullen bespreken. Dat kan in het Nederlands of het Duits. De moderator is Hilde Keteleer.

27|09|22

Een bijna volmaakte vriendschap – Milena Michiko Flašar

Op 27 september start het vijfde seizoen van onze leesgroep. We bespreken samen Milena Michiko Flašars bekroonde roman Ich nannte ihn Krawatte / Een bijna volmaakte vriendschap. Iedereen is welkom die graag leest en samen met anderen bij een koffie, gembermuntthee of wijn over Duitse literatuur praat!

HET BOEK
Er zijn meer dan drie miljoen jongeren in Japan die zich volledig hebben teruggetrokken. Ze hebben zich opgesloten in hun kamer en afgesloten van de wereld. Een van hen verlaat zijn kamer na een isolement van twee jaar. Hij verzamelt al zijn moed, verlaat op de tast het huis van zijn ouders en gaat de straat op. Voorzichtig betreedt hij de wereld opnieuw en vindt zijn weg naar een bankje in het park, zijn toevlucht en nieuwe schuilplaats…
Hoewel deze ontroerende roman zich in Japan afspeelt, gaat hij over een fenomeen dat culturen verbindt en landsgrenzen overschrijdt. Hij was een bestseller in Duitsland, verscheen in minstens zeven talen en werd als theaterstuk in het Berlijnse Maxim Gorki Theater opgevoerd. Hij werd in 2012 bekroond met de Oostenrijkse Literaturpreis Alpha en stond op de longlist van de Deutsche Buchpreis.

DE AUTEUR
De Japans-Oostenrijkse Milena Michiko Flašar debuteerde in 2008 met de verhalenbundel Ich bin en publiceerde in 2010 de novelle Okaasan – Meine unbekannte Mutter. In 2012 volgde Ich nannte ihn Krawatte (Een bijna volmaakte vriendschap).

Ich nannte ihn Krawatte (2012/2014/2020, 144 p.)
Een bijna volmaakte vriendschap (2015, 160 p., vertaald door Kris Lauwerys en Isabelle Schoepen)