doen | agenda

vertelling, tekst en concept Barbara Rottiers, muziek Jeroen Goegebuer (viool, mandoline enz.)

locatie Tutti Fratelli, Lange Gasthuisstraat 26, 2000 Antwerpen

tijdstip 15:00 – ca.16:00

leeftijd van 9 tot 109, maar vanaf de derde graad lagere school is ideaal

taal Nederlands

tickets via deze link

partners Kabaal, De Studio, dasKULTURforum Antwerpen

Deze familievoorstelling vindt plaats tijdens het kinderboekenfestival Kabaal. En jawel, op wandelafstand, is ook het festival van de grafische kunsten Grafixx in De Studio aan de gang. Allemaal perfect te combineren!

27|11|21

De H van Humboldt

Met haar boek De H van Humboldt was Barbara Rottiers nog niet uitverteld over haar nieuwe liefde, Alexander von Humboldt. Dus maakte ze er samen met muzikant Jeroen Goegebuer een muzikale vertelling / theatrale lezing / live luisterspel over. Want die geniale avonturier mag dan al 150 dood zijn, je kan je er nog altijd goed mee amuseren!

Van bergbeklimmen op blote voeten tot zwemmen tussen krokodillen… Alexander von Humboldt deed het allemaal! Hij was de grondlegger van de ecologie en in zijn tijd wereldberoemd. Darwin zei zelfs: “Ik sta op de schouders van Humboldt.”

Humboldts inzicht dat alles in de natuur samenhangt en zijn ideeën over de klimaatopwarming mogen dan 200 jaar oud zijn, ze zijn vandaag meer dan ooit relevant. Hoog tijd dus om dit genie weer van onder het stof te halen. Waar is die plumeau?!?

Barbara Rottiers zei haar vaste baan bij Radio1, VRT een paar jaar geleden vaarwel om zich toe te leggen op haar eigen projecten en boeken. Zo reed ze met haar Storysnapper door Afrika (Iedereen Beroemd, één). Als schrijver en illustrator publiceerde ze recent Het drama van een doodgewone jeugd (Polis) en De H van Humboldt (Pelckmans), dat genomineerd is voor de Leesjury (groep 4). Momenteel werkt ze aan een biografie over Astrid Lindgren.

Jeroen Goegebuer vond de weg naar viool op 6-jarige leeftijd. Hij doorliep de muziekschool in Bornem en tijdens die periode begon de interesse te groeien naar folk en andere genres. Hij studeerde jazzviool aan de conservatoria van Gent en Arnhem. Een greep uit de groepen en projecten waarin hij speelt en speelde: Wild Turkey, Under The Gun, Bherman, Sioen, Follia, Soulwax, Hooverphonic, WÖR,…