doen | agenda

Filmrelease op 10 maart 2021

via
ZED vanuit je zetel en Cinema bij je thuis.

prijs 8 euro

dasKULTURforum Antwerpen deelt gratis toegangscodes uit voor deze film. Stuur een mail naar info@daskulturforum.be met vermelding van je naam en telefoonnummer. Met dank aan Cherry Pickers!

Alle ‘vrijkaarten’ zijn de deur uit!

 

|

Undine (2020) – Christoph Petzold

Undine is stadshistorica in Berlijn. Als haar vriend Johannes haar verlaat, stort haar wereld in. De magie wordt doorbroken. Als haar liefde wordt verraden, zo klinkt het in oude sprookjes, moet ze de trouweloze man doden en terugkeren naar het water waar ze ooit vandaan kwam. Maar Undine verzet zich tegen deze vloek van gebroken liefde…

UNDINE is Christian Petzolds fascinerende herinterpretatie van de mythe van de mysterieuze watervrouw Undine, die alleen een aards leven kan leiden en een ziel kan krijgen door de liefde van een mens: een modern sprookje in een ontluisterende wereld, het verhaal van een liefde op leven en dood.

Genomineerd voor Beste Film en Beste Geluid bij de Duitse Filmprijs, geselecteerd voor de Europese Filmprijs 2020, bekroond met de Zilveren Beer voor Beste Actrice voor hoofdrolspeelster Paula Beer en de prijs van de International Federation of Film Critics.