doen | agenda

© Museum Mayer van den Bergh

locatie Museum Mayer van den Bergh

tijdstip 24.09.2016, 14:30 (NL) + 15.00 (DU) & 25.09.2016, 10:00 (NL) + 10.30 (DU)

taal Nederlands / Duits

tickets € 5,00 (informatie en inschrijvingen via info@daskulturforum.be)

partners Goethe-Institut, Museum Mayer van den Bergh, Stad Antwerpen

24|09|16 tot 09|09|16

De Duitse erfenis van Museum Mayer van den Bergh

Op zaterdag 24 september 2016 is het exact 60 jaar geleden dat het cultureel akkoord tussen tussen België en Duitsland werd ondertekend. Dat belangrijke verdrag vormt de basis voor de vruchtbare culturele samenwerking tussen beide landen tot op vandaag. Een bijzonder jubileum dus dat we niet zomaar voorbij kunnen laten gaan! Om het te vieren presenteert dasKULTURforum samen met de Stad Antwerpen een nieuwe rondleiding in Museum Mayer van den Bergh.

“De Duitse erfenis van Museum Mayer van den Bergh” neemt bezoekers op sleeptouw langs de Duitse sporen in het meest bijzondere huiskamermuseum van Antwerpen. Eerst en vooral wordt er gegrasduind in de persoonlijke geschiedenis van verzamelaar Fritz Mayer van den Bergh. Hij was immers de zoon van Emil Mayer, een Keulenaar die zich in Antwerpen opwerkte tot een van de belangrijkste en meest kapitaalkrachtige zakenlieden van de stad, en Henriëtte van den Bergh, dochter van de Antwerpse schepen, senator en zakenman Jan van den Bergh. Daarnaast focust de rondleiding op de Duitse invloeden die terugkeren in de architectuur van het gebouw, in de herkomst en iconografie van enkele topstukken en in het bijzondere gastenboek.

Tijdens het premièreweekend van 24 en 25 september worden enkele rondleidingen in het Duits en in het Nederlands georganiseerd, die ca anderhalf uur duren. Hiervoor kunnen individuele deelnemers inschrijven, een eenmalige kans tegen een voordeelprijs. Plaatsen zijn beperkt en inschrijven kan tot en met 10 september. Meer informatie via info@daskulturforum.be.

Na het premièreweekend zal de rondleiding opgenomen worden in het aanbod van Visit Antwerp en kan ze enkel door groepen aangevraagd worden tegen de volledige prijs.