doen | agenda

locatie Onze-Lieve-Vrouwecollege zaal Inigo

taal Duits

toegang gratis, zonder aanmelding

partners Goethe-Institut, Onze-Lieve-Vrouwecollege Antwerpen, dasKULTURforum Antwerpen

|

11|10|16

Judith Kuckart – Dass man durch Belgien muss auf dem Weg zum Glück

Vluchtige momenten grijpen en vasthouden, dat kan de Duitse schrijfster Judith Kuckart als geen ander. Hoe ze dat doet, vertelt ze tijdens haar lezing, waar ze meteen ook haar jongste boek Dass man durch Belgien muss auf dem Weg zum Glück voorstelt.

Op oudejaarsavond is de 18-jarige Leonhard helemaal alleen in zijn ouderlijk huis tot hij de volgende ochtend bijna over een slapende vrouw in de hal struikelt. Hoe komt die daar terecht? Waarom is ze zo vreemd gekleed? De volgende nacht slapen ze samen. Dan verdwijnt de vrouw (voorlopig) opnieuw uit het leven van de tiener. Op zijn gelaat laat ze een glimlach achter, en verder heel wat onbeantwoorde vragen…

Judith Kuckart werd in Schwelm geboren. Wonen en werken als schrijfster en regisseuse doet ze afwisselend in Berlijn en Zürich. Ze studeerde Dans en leidde tussen 1986 en 1998 het Skoronel Danstheater. Sinds 1998 werkt ze als onafhankelijke regisseuse. Met haar debuutroman Wahl der Waffen (1990) gooide Judith Kuckart meteen hoge ogen. Daarna volgden Die schöne Frau, Der Bibliothekar, Lenas Liebe, Kaiserstraße, Die VerdächtigeWünsche, en in 2015 Dass man durch Belgien muss auf dem Weg zu Glück. Verder schreef ze ook kortverhalen, toneelstukken en hoorspelen.