doen | agenda

locatie online

taal De bijeenkomsten vinden plaats in het Nederlands. De boeken kunnen in het Duitse origineel of in de Nederlandse vertaling worden gelezen.

De sessie is volzet.

23|03|21

Een liefde, in gedachten – Kristine Bilkau

Hamburg, 1964: Antonia en Edgar delen de droom van een toekomst ver van huis. Zij zijn tijdens de oorlog opgegroeid en willen de wereld leren kennen, anders leven dan hun ouders. Toch gaan hun levens uiteen en loopt de pijn van de scheiding als een rode draad door beide biografieën.
Vijftig jaar later, na de dood van haar moeder, vraagt Antonia’s dochter zich af: Heeft haar moeder geleefd zoals zij dat wenste, zelfbepaald en vrij? Wie was die man die ze nooit kon vergeten? De dochter wil hem één keer ontmoeten. Een liefde, in gedachten is een subtiel portret van de jaren zestig. De roman vertelt over liefde en levensleugens, over de hoop en dromen van de generatie die tijdens de oorlog is geboren.
Kristine Bilkau houdt ons een spiegel voor: Hoeveel intensiteit, risico en pijn laten wij toe als het om onze gevoelens en relaties gaat?

Over de auteur

Kristine Bilkau, geboren in 1974, studeerde geschiedenis en Amerikaanse studies. Haar eerste roman, Die Glücklichen (De gelukkigen) kreeg lovende recensies, werd in verschillende talen vertaald en bekroond met prijzen, waaronder de Franz Tumler Prijs voor de beste Duitstalige debuutroman. Zij woont met haar gezin in Hamburg. Quelle