doen | agenda

partners SCOOP store, Goethe-Institut, dasKULTURforum Antwerpen

|

01|04|16 tot 30|04|16

Made in Köln – Synergieën tussen mode en kunst


Wat is nog mode en wat is al kunst? Deze vraag vormt de rode draad doorheen de events STOFF-KUNST en MADE IN KÖLN.

Onder de noemer MADE IN KÖLN brengen we het hippe belgische Viertel naar Antwerpen. We zetten de labels van drie jonge Keulse ontwerpers in de schijnwerpers die elk op hun eigen manier de grenzen tussen mode en kunst doen vervagen: het label ZITAT van kunsthistorica Anna Boess, die in haar collecties schilderkunst citeert; het label Mulinu van Sophie Müller dat het ambacht van het creëren zelf tot kunst verheft, en het label Trinkhallen Schickeria van Lena Schröder dat uit vintage stoffen, overproducties en modeklassiekers nieuwe kunstvolle collecties maakt. De stukken zijn de hele maand april te zien en te koop in SCOOP store, de trendy plek voor opkomende designers.

Trinkhallen Schickeria
Het succesvolle label Trinkhallen Schickeria speelt met het concept objet trouvé en tilt upcycling op een hoger niveau. Overproducties, vintagestoffen, maar ook klassiekers zoals het herenhemd vormen de basis voor het ontstaan van een speelse en bijzondere collectie. Trefzeker beweegt ontwerpster Lena Schröder zich daarbij op de grens tussen de vrolijke flair van streetwear en cleane elegantie.

ZITAT
Kunsthistorica en ontwerpster Anna Boess laat de naam van haar label ZITAT helemaal voor zich spreken: in haar werk citeert ze uitvoerig de kleur- en vormentaal van moderne kunst. Sinds 2007 biedt ze, onder meer in haar eigen kleine boetiek in Keulen, handgemaakte kledingstukken en accessoires in beperkte oplage aan.

Mulinu
Handgemaakt met oog voor detail en creativiteit – dat is waar het label Mulinu sinds zijn oprichting in 2012 voor staat. Blikvangers in de zomercollectie zijn de originele rugzakken en tassen. Elk stuk, dat met liefde door de ontwerpster zelf genaaid wordt, kan tot op de kleur van de naad toe volledig naar wens samengesteld worden. Op deze manier streeft Sophie Müller naar de droom van elke klant: een uniek en persoonlijk design.