doen | agenda

Joseph Beuys, Capri-Batterie, 1985

locatie Coppejans Gallery + Kon. Academie voor Schone Kunsten Antwerpen (KASK)

tijdstip 14:00 – 16:30

leeftijd 8-12 jaar (max. 10 deelnemers)

prijs 5 Euro

inschrijving via mail aan info@daskulturforum.be met vermelding van naam, telefoonnummer en leeftijd. Na bevestiging en betaling is de inschrijving definitief.

praktisch De workshop start op het Falconplein bij Coppejans Gallery; waar een heuse galerist jullie iets meer vertelt over Joseph Beuys en Mauro Pawlowski in hoogsteigen persoon jullie op een kleine performance met betrekking tot Beuys trakteert! Dit duurt ca. 20 minuten. Dan wandelen we samen naar het KASK (een 10-tal minuten), waar jullie zelf de handen uit de mouwen zullen steken. Hier nemen de begeleiders afscheid. De kinderen worden opgehaald om 16u30.

coronaproof
Aangezien bijeenkomsten binnenshuis enkel zijn toegelaten voor kinderen tot en met 12 jaar, nemen de volwassen begeleiders hier afscheid. Volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar dragen een mondmasker. Tijdens de workshop wordt handgel voorzien.

Programma onder voorbehoud van veranderingen naar aanleiding van de coronacrisis.

|

15|05|21

Beuys voor kinderen!

Op 12 mei 2021 zou Joseph Beuys (1921-1986) 100 jaar geworden zijn. Beuys was een erg invloedrijke en controversiële Duitse kunstenaar. Hij gebruikte in zijn werken de meest uiteenlopende materialen, waarvan vilt en vet de bekendste zijn. Beuys inspireert met zijn ideeën en werk nog steeds tal van andere kunstenaars.  

In de week van zijn verjaardag verkennen we samen zijn werkwijze en materialen. We kijken naar twee werken van Beuys die hij Queen Bee 3 (bijenkoningin) en Intuitionskiste (intuïtiekist) noemde en zoeken een aanknopingspunt om zelf aan de slag te gaan. Met de hulp van bijzondere materialen en veel creativiteit worden we zelf een kleine Beuys. PS: Plezier verzekerd, maar trek niet je mooiste kleren aan!

Deze activiteit gaat op twee locaties door. Na een speciale inleiding bij Coppejans Gallery met Mauro Pawlowski (!) wandelen we naar de locatie waar de eigenlijke workshop wordt gegeven door Nadine Heidbrink van Wilde Raven vzw.

ATV was erbij! Klik hier voor een impressie van onze workshop mét voorprogramma!