doen | agenda

locatie Cinema Zuid

taal Duits met Engelse ondertitels

tickets Cinema Zuid

partners Goethe-Institut Brussel, Cinema Zuid

|

26|10|16

Hin und Weg (2014) – Christian Zübert

Dit seizoen viert dasKULTURforum Antwerpen de zestigste verjaardag van het culturele akkoord tussen België en Duitsland. Op het programma staan films die beide landen op verrassende manieren samenbrengen. Ze combineren bekende Belgische gezichten en herkenbare settings met Duits acteertalent en bijzondere verhalen. De eerste film in de reeks is Hin und weg (2014, 95 min.), een hartverscheurende, inspirerende en tedere tragikomedie van de gelauwerde regisseur Christian Zübert, met overtuigende acteerprestaties van onder meer Florian David Fitz en Julia Koschitz.

Het verhaal?
Een roadtrip naar België. Voor een groepje Duitse vrienden is dit een ongewone bestemming. Toch pikken ze ons land uit als einddoel van hun jaarlijkse fietstocht. Kort na hun vertrek vertelt een van hen, Hannes, dat hij ongeneeslijk ziek is. De vrienden zijn geschokt, maar ze beseffen al snel dat dit een unieke gelegenheid is om hun vriendschap en het leven te vieren.

„Ein tief berührender Film über echte Freundschaft und die Kostbarkeit des Lebens. Sie werden das Kino mit einem lachenden und einem weinenden Auge verlassen. Wunderschön!“ — Joy