doen | agenda

locatie deSingel

uur 20:00 – 22:00

taal De bijeenkomsten vinden plaats in het Nederlands. De boeken kunnen in het Duitse origineel of in de Nederlandse vertaling worden gelezen.

De sessie is volzet.

18|06|20

Arno Geiger – De oude koning in zijn rijk

In september 2019 won Arno Geiger de Europese Literatuur voor zijn boek Onder de Drachenwand. Wij hadden toen al een ander boek van hem op onze lectuurlijst staan, namelijk De oude koning in zijn rijk. Het is een ontroerend en liefdevol boek over Geigers vader, die aan Alzheimer lijdt en geleidelijk aan zijn geheugen, maar niet zijn vitaliteit, humor en wijsheid verliest. 

Luister hier naar een fragmentje uit het luisterboek (in het Duits).

In de pers:

“Arno Geiger heeft een prachtig boek geschreven, vol genegenheid en liefde. Het is van hoge literaire kwaliteit. Maar men leert er vooral hoe men met de ziekte moet omgaan.” (ZDF aspekte)

“Arno Geiger heeft een heel mooi, volstrekt onsentimenteel boek geschreven over de dementie van zijn vader. (…) De oude koning in zijn ballingschap is een geweldig geslaagd boek.” (ARD druckfrisch)

“Een tactvol, delicaat en buitengewoon eenvoudig boek, een monument voor een levende man. (…) De Oude Koning in Zijn Ballingschap is niet alleen een ontroerend boek, het is ook een briljant tussentijds verslag van de auteur en nog veel meer – familiegeschiedenis, jeugdherinnering en autobiografie, dorpskroniek en beschouwing van de wereld.” (Neue Zürcher Zeitung)