Za 19/09/2020 12:00 → Zo 20/09/2020 17:00

VERDWIJNENDE MUUR
VERSCHWINDENDE WAND

Samen muren afbreken! In het kader van het culturele programma van het Duitse EU-Raadsvoorzitterschap wordt door het Goethe-Institut in tien Europese landen een wandkader van plexiglas getoond, waarin zich zesduizend houten blokken met citaten uit de Europese hoog- en popcultuur bevinden.

De muur van citaten vertegenwoordigt een breed mozaïek van culturele diversiteit. Na de onthulling van de installatie kunnen bezoekers hun lievelingscitaat uitkiezen en mee naar huis nemen. Wat overblijft is het transparante plexiglasraster - de muur is verdwenen, de gedachten zijn vrij!

***

Wände zum gemeinsamen Abbauen! Ein Wandgerüst aus Plexiglas, in das rund sechstausend Holzklötze mit Zitaten der europäischen Hoch- und Popkultur eingesetzt sind, zeigt das Goethe-Institut als Teil des Kulturprogramms der deutschen EU-Ratspräsidentschaft in zehn europäischen Ländern.

Die Zitatwand bildet ein breites Mosaik kultureller Vielfalt. Nach Enthüllung der Installation können Besucherinnen und Besucher ihr Lieblingszitat auswählen und mitnehmen. Zurück bleibt zuletzt das durchsichtige Plexiglasgitter, in dem sich die Klötze befanden – die Wand ist verschwunden, die Gedanken sind frei!

De ‘Verdwijnende Muur‘ is een project van het Goethe-Institut, met bijzondere steun van het Duitse ministerie voor Buitenlandse Zaken, naar aanleiding van het Duitse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie in 2020. In Antwerpen wordt het project georganiseerd in samenwerking met dasKULTURforum Antwerpen in het kader van Antwerpen Shift.

Die „Verschwindende Wand“ ist ein Projekt des Goethe-Instituts, gefördert mit Sondermitteln des Auswärtigen Amts zur deutschen EU-Ratspräsidentschaft 2020. In Antwerpen findet das Projekt in Kooperation mit dem KULTURforum Antwerpen und im Rahmen von Antwerpen Shift.

WAAR | WO: Operaplein

WANN(EER): 19/9/2020, 12:00-18:00 und 20/9/2020, 11:00-17:00 

PRIJS | EINTRITT: gratis | frei

MEER|MEHR INFO: Goethe-Institut, EU2020

IN DE PERS | IN DER PRESSE: VRT NWS

TIP|P! Terwijl jullie een citaat komen kiezen uit onze muur, kunnen jullie zondag om 13u, 14u, 15u en 16u tegelijkertijd een event van het festival DAKkan meepikken. Op het balkon van de Opera speelt een koperkwintet van het orkest van Opera Ballet Vlaanderen een concert van telkens 20 min.!